home-img-small

 

Muziek Natuurlijk!! cover color.jpg

 

MUZIEK NATUURLIJK !!

Muziekactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Een luister-, zing-, speel-, en kijkboek geïnspireerd door de natuur (inclusief cd)

(2011 - uitg.: J. van Koolwijk; ISBN:978-90-813470-3-7)

De NATUUR nodigt ons uit tot zingen, spelen en tot het maken van… MUZIEK!! “Muziek Natuurlijk!!” is een boek met muziekactiviteiten geïnspireerd door de natuur. Iedere beschreven muziekactiviteit biedt:

  • een origineel lied
  • ideeën en tips voor het gebruiken van een muziekinstrument
  • adviezen voor de keuze van een Cd-opname

Foto’s, een verhaaltje of een gedicht, brengen je in de stemming. “Muziek Natuurlijk!!” is helder en praktisch. Daardoor is het eenvoudig te gebruiken voor iedereen die muziekactiviteiten wil aanbieden aan mensen met een (zeer ernstige) verstandelijke of meervoudige beperking. Zing! Speel! En maak MUZIEK NATUURLIJK!!

Prijs: 29,95 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info:     info@vrijeklanken.nl

De cd bij het boek bevat een instrumentale uitvoering van alle liedjes in het boek.

Een gezongen uitvoering van enkele liedjes, bedoeld als voorbeeld en ter inspiratie, is te horen en te zien via onderstaande links:

 
 
"De beschreven muziekaktiviteiten in het boek zijn helemaal af, de liedjes mooi en de ideeen, over welke instrumenten erbij passen en welke klassieke muziek je kan gebruiken, maken het helemaal compleet. Het geeft mij een leidraad voor fijne aktiviteiten, die door de clienten ook als fijn ervaren werden. Ik maak ook gebruik van de muziek op de cd."
 
"Ik ben van nature geneigd om teveel aan te bieden in een half uur. Deze prachtige aktiviteiten helpen mij om meer gestructureerd te werken. En ik merk dat de clienten hier goed op reageren. En het onderwerp natuur is een prachtig gegeven, wat iedereen ook aanspreekt."
 
"Ik ben zeer lovend over het boek en vind het een aanrader." 
(ervaring muziekactiviteitenbegeleidster verstandelijk beperkten zorg)
 
"Mijn studiegenoot gebruikt het boek Muziek Natuurlijk ook, met veel plezier en succes."
(studente opleiding muziekagogie)
 
"De methode 'muziek natuurlijk' ziet er mooi en verzorgd uit. Heel goed om de leerlingen klassieke muziek te laten beluisteren en om gebruik te maken van geluiden uit de natuur. Er worden ook mooie muziekinstrumenten in genoemd."
(docent en ICC-er z.m.l.k.-school)
 
 

naar boeken  naar workshops