home-img-small

 

Het allermooiste aan de hele zaak is, dat we kunnen zingen zonder dat we ons ergens iets van moeten aantrekken. We kunnen heel vrij zijn. Als we wisten hoe vrij we konden zijn, dat zouden we niet geloven.

 Noldi Alder -  Zwitsers Stemkunstenaar Bron: film Heimatklänge – echoes of home

 

Meditatief Zingen

zingen als heling, meditatie & inspiratie

Om inspiratie op te doen en heling te ervaren is de stem een uitermate krachtig, effectief en prachtig middel.

Bij Meditatief Zingen wordt op een creatieve en inspirerende wijze gewerkt met de adem en de stem. Er worden tonen en melodieën gezongen, waarbij niet een goed klinkend resultaat voorop staat, maar veel meer het ervaren en bewust worden van de effecten van een natuurlijk gebruik van de stem op jou zelf, jouw innerlijk, en, in het geval van een bijeenkomst in groepsverband, op de eenheid binnen de groep. Je leert de adem, de stem en het zingen, weer herkennen als het oorspronkelijke middel om datgene wat diep in jou aanwezig is en tot expressie wil komen, ook daadwerkelijk tot uitdrukking te brengen op een pure en authentieke manier.

De bij Meditatief Zingen gebruikte werkvormen kunnen begeleid worden met diverse muziekinstrumenten zoals Indiase langhalsluit / tamboura, swaramandala en  nada tarangini.

Vrije Klanken biedt verschillende mogelijkheden om meditatief te zingen:

"De innerlijke trilling die de helende stem brengt, voert mij naar mijn bron, werkt bevrijdend en zet aan tot afstemming en manifestatie vanuit die bron. De begeleiding van Jacqueline heb ik ervaren als ruimte gevend, liefdevol, afgestemd en zeer deskundig."

(begeleidster mensen met een verstandelijke beperking)

"Ik heb het traject ervaren als een manier om een andere bron in mezelf aan te boren als het gaat om stem-klank gebruik. Ik heb veel geleerd, ervaren en gevoeld wat muziek in mensen kan losmaken en hoe bevrijdend dat kan zijn. Klank als manier van contact maken.... heel boeiend!!"

(ervaring docente z.m.l.-school)

 

"Mantra.

Klanken

trommelvliesstrelend

celtrillend

melodieus reinigend

zwevend

langzaam wegglijdend

innerlijke schoonheid

verklankend"

(ervaring in dichtvorm deelnemer  Meditatief Zingen)

 

"Geweldig hoe je met muziek en klanken kunt werken. Het leven kan echt als muziek in de oren klinken. Geïnspireerd op de stemmeditatie's die ik volg mocht ik het volgende vastleggen: Meditatie - Stemmen klinkend als engelenzang verleidend rustgevend doordringen mijn ziel langzaam ga ik op in mezelf"

(ervaring deelnemer Heelzang)

 

Lees meer over de effecten en de werkwijze