home-img-small

 

Jouw beweging, is mijn ritme

Jouw stemming, mijn melodie

Jouw geluid, is mijn klank

Jouw zijn, is mijn zijn

Wij zijn aan elkaar gelijk

Geen beperking van jouw verstand

Geen beperking van mijn denken

We staan in verbinding

We delen wat er is

We communiceren

We zijn

gelijk-waardig

 

Bron: blz. 7, Klank als Communicatiemiddel- Jacqueline van Koolwijk Uitg.: J.vanKoolwijk ISBN: 978-90-813470-2-0

Muziek in je werk werkt!

Vrije Klanken biedt scholing en advies aan hen die muziek en klank in hun werk gebruiken of dat willen gaan doen. De scholing is praktisch, laagdrempelig en speels.

C:akepathDSC_4251.jpg

Voor wie?

  • Activiteitenbegeleiders en agogisch medewerkers in de zorg voor mensen met een (zeer ernstige) verstandelijke beperking
  • Activiteitenbegeleiders en agogisch medewerkers in de verpleeghuiszorg, met name in de zorg voor mensen in de laatste fase van dementie
  • Docenten, assistenten en begeleiders binnen scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen
  • Muziektherapeuten en –agogen
  • Docenten aan beroepsopleidingen die opleiden tot begeleiders in de zorgsector en muziektherapeute

Scholingstrajecten en workshops worden afgestemd op de behoefte van de medewerker(s). Leeft er een wens of vraag binnen de organisatie? Zou u graag een muziekspecialist inhuren voor een tijdelijk project? Neem contact op voor een oriënterend gesprek, waarin onderzocht kan worden of een passend aanbod mogelijk is.

Het aanbod kent een aantal bestaande workshops gebaseerd op de boeken van Jacqueline van Koolwijk: Muziek  en Snoezelen; Klank als Communicatiemiddel; Muziek Natuurlijk !!

Tevens kun je muziekinstrumenten leren bespelen die je graag binnen je werk zou willen gebruiken. Lees meer bij Muziekinstrumenten op de werkvloer

De afgelopen jaren is met name veel expertise ontwikkeld en ervaring opgedaan met:

  • muziekactiviteiten / -therapie voor mensen met een zeer ernstige en of meervoudige beperking
  • muzieklessen / -therapie voor leerlingen met een zeer ernstige en of meervoudige beperking
  • leerlijnen en muzikale werkvormen binnen het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs voor leerlingen met een IQ lager dan 35

Enkele opdrachtgevers: 's Heeren Loo - diverse locaties en doelgroepen; Philadelphia - locaties Bennekom, Wageningen / Ede; platform EMB; Cerein; stichting miMakkus; Cultuur Oost; LKCA; Nederlandse Vereniging voor Muziektherapeuten; Hogeschool Arnhem Nijmegen; Punt Speciaal - z.m.l.k.-scholen, diverse locaties.

 

"Jacqueline heb ik leren kennen als een zeer ervaren en gedreven musicus. Ze heeft daarnaast een scherp observatievermogen hetgeen haar in staat stelt om de vraag achter de vraag van de (ernstig) verstandelijk gehandicapte mens te kunnen verstaan en die op een adequate manier te beantwoorden. Jacqueline heeft een rustige uitstraling, maakt makkelijk contact, is inspirerend en draagt haar kennis op zeer prettige wijze over."

(ervaring clustermanager instelling voor mensen met een beperking)

 

"Jacqueline heeft mij, als leerkracht geïnspireerd en vertrouwen gegeven in het geven en ontwerpen van muziekonderwijs voor ernstig meervoudig beperkten. De manier waarop zij in contact staat met de doelgroep en precies de juiste snaar weet te raken is ontroerend om te ervaren. Zij heeft veel kennis en is respectvol naar leerlingen (cliënten) en begeleiders. Haar betrokkenheid is groot. Zij heeft mij altijd van de juiste opbouwende feedback voorzien waardoor mijn vertrouwen toenam en hierdoor rust en ontspanning, voor mij en de leerlingen, tijdens het geven van muziekonderwijs. Jacqueline was buiten de lessen beschikbaar voor vragen en handvatten. Ik heb de samenwerking als zeer waardevol ervaren. Ik beveel de werkwijze van Jacqueline aan, aan iedereen die werkt, of contact heeft met, ernstig meervoudig beperkte mensen."
(ervaring docente z.m.l.k.-school cluster EMB)
Tarieven Muziek in je werk werkt! 2021.pdf Tarieven Muziekinstrumenten op de werkvloer 2021.pdf